#Durftevragen…nog 50 dagen tot het FSW50 Festival; waarom zou ik een kaartje kopen?

Donderdag 24 april – met nog precies vijftig dagen te gaan – start op het plein naast het Langeveldgebouw de kaartverkoop voor het FSW50 Festival dat op 10 juni wordt gehouden ter afsluiting van een jaar vol lustrumactiviteiten. Al eerder verschenen er berichten over het festival op intranet en in de nieuwsbrief, maar wat kan ik er ook alweer van verwachten? Met andere woorden: waarom zou ik een kaartje kopen?

“Omdat het ontzettend leuk wordt!”, zegt Madelon Pieper, FSW50 projectcoördinator, lachend. “Voor €2,50 kunnen medewerkers, studenten en introducees een kaartje kopen waarmee ze kunnen genieten van zo’n vijftig uiteenlopende  activiteiten georganiseerd door en voor eigen collega’s en studenten.

Zo verzorgen studenten Hanne Sponselee en Anne Boertien een creatief atelier, gunt Bjorn Wansink (universitair docent bij Educatie en Pedagogiek) collega’s en studenten een kijkje in de psychologie van het goochelen, neemt Jaap Milius (medewerker onderwijsontwikkeling bij het Ambulatorium) belangstellenden mee voor een natuurwandeling, kun je zingen met collega Elma Zuiderveld en is er een impro-theater met Emiel Vlek. Zelf lijkt het me erg leuk om collega’s en studenten te zien in een hele andere rol dan we van ze gewend zijn.

Muziek en gratis eten en drinken
Overigens wellicht ook niet onbelangrijk om te vermelden: tijdens het festival is er volop muziek en gratis eten en drinken. Er zijn verschillende collega’s en studenten  die dj zijn of optreden met een band. En voor wie even de inhoud in wil: er worden allerlei lezingen gehouden, o.a. door Frank Bovenkerk, Tom ter Bogt en Theo Wubbels en labtests gedaan, zowel bij Psychologische Functieleer als bij de labs van Sociologie. Er is een forum over 50 jaar faculteit met o.a. Arie de Ruijter en Willem Koops, geleid door Ruud Abma en er is een debat over studenten toen en nu met een aantal aansprekende alumni onder leiding van Jaap Bos.”

Zelf ook iets doen?
Er zijn al bijna 50 activiteiten, maar er kan nog meer bij. Collega’s of studenten die het leuk vinden ook hun hobby of passie te delen kunnen zich nog steeds opgeven via fsw50@uu.nl.

Waar, wanneer en hoe?
Het FSW50 Festival wordt gehouden op 10 juni tussen 14.00 en 22.00 uur, in en om het Langeveld- en Sjoerd Groenmangebouw. Kaartjes kosten €2,50 en kunnen op donderdag 24 april worden gekocht bij de stand in de hal van het Langeveld. Daarna is er elke woensdag en elke donderdag afwisselend in de hal van het Groenman of het Langeveld een verkooppunt . Elke medewerker en student mag een introducee meenemen. Kinderen van studenten of medewerkers mogen gratis mee, maar dienen bij het kopen van het eigen kaartje wel even te worden aangemeld. Kijk voor meer informatie op de FSW50 website. Vragen? Neem contact op met Madelon Pieper.