ECCESS seminar: een vruchtbare multidisciplinaire samenwerking

DS2_5896Op 5 november 2013 vond het 2e ECCESS seminar plaats: Early Childhood Care and Education ‘Developmental, Educational and Economic Benefits’.

Het seminar werd goed bezocht door zowel mensen uit de wetenschap als uit de praktijk: Onderzoekers van binnen en buiten de UU (van hoogleraar tot student), bestuursleden van kinderopvangorganisaties, beleidsmedewerkers (gemeentes en ministerie), het NJI, professionals op het gebied van VVE en kinderopvang, en zelfs een tiental buitenlandse onderzoekers. Vrijwel iedereen die iets te zeggen heeft op het gebied van Early Child Care and Education was op de één of andere manier vertegenwoordigd.

DS2_5902

DS2_5909

Hoogtepunten warende interactieve sfeer door de vele discussie momenten en het internationale perspectief door diverse sprekers uit het buitenland. De reacties van de aanwezigen waren zeer positief. Het seminar werd als een vruchtbare multidisciplinaire samenwerking omschreven, met veel nieuwe informatie op het gebied van Early Childhood Care and Education.