Een geslaagde Dag van Ambulatoria

groepsfoto 1Op 4 november vond op initiatief van Ambulatorium Faculteit Sociale Wetenschappen Universiteit Utrecht een minisymposium plaats waarbij zoveel mogelijk vertegenwoordigers van andere universitaire praktijken aanwezig waren.

Er waren vertegenwoordigers en presentaties van de Universiteit van Amsterdam, Vrije Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen, Radboud Universiteit Nijmegen, de Universiteit Leiden en Universiteit Utrecht.

De hoop was te komen tot een soort samenwerkingsverband met verschillende doelen, zoals o.a. kennis delen, databases delen en sterker staan in onderhandelingen met gemeenten en Rijk. Alle aanwezigen waren zeer enthousiast over het plan, en er is een kennisplatform geformeerd, waarvan de naam nog moet worden vastgesteld.

De werktitel is  voorlopig “Platform van universitaire praktijken voor pedagogische en psychologische hulpverlening”.

Nu worden overige universitaire praktijken benaderd om ook deel te nemen, er worden groepen gevormd die verkennen wat we kunnen ontwikkelen, en over een half jaar is er een nieuwe bijeenkomst. Een succes, dat wordt vervolgd!