Expert meeting over uitdagingen in interventieonderzoek

Op 22 januari 2014 organiseerde de afdeling Ontwikkelingspsychologie een bijeenkomst voor nationale en internationale experts op het gebied van interventies voor kinderen met externaliserende gedragsproblemen.

Centraal stonden uitdagingen waar het onderzoeksveld op dit moment voor staat, zoals implementatie, diversiteit en het verbeteren van de effectiviteit van huidige programma’s. De bijzondere samenkomst leidde tot de uitwisseling van ervaringen en ideeën en tot toekomstperspectieven voor het veld. De expert meeting werd georganiseerd rondom de promoties van Hilde Schuiringa en Patty Leijten, die zich richtten op effectieve interventies voor kinderen met een licht verstandelijke beperking en voor migrantengezinnen in achterstandswijken.