FSW Deed!

Op 24 april was het zover. Twintig medewerkers en studenten van FSW trakteerden in kader van FSW50 de medewerkers en cliënten (verstandelijk gehandicapten) van woonzorgvoorziening Abrona in Huis ter Heide op ‘een middag hulp’.
groepsfoto

In overleg met vrijwilligersstichting Present en Abrona zijn de volgende activiteiten gedaan: 
•    het opknappen van twee binnentuinen
•    het verzorgen van een beautymiddag 
•    het maken van een (rolstoel)wandeling
•    het inkopen doen en klaarmaken van een lekkere traktatie.
Het werd voor iedereen een onvergetelijke middag.

IMG_5261Twee ploegen gingen in de tuinen aan het werk. Klussen waar het personeel veelal onvoldoende tijd voor heeft, zoals het schoonmaken van het meubilair, het maaien van het gras en het opnieuw beplanten van de bakken, werden door de FSW’ers met groot enthousiasme aangepakt. Een brandneteltje meer of minder veranderde niets aan hun inzet.

Cliënten die dat wilden hielpen mee. Anderen namen plaats aan de net schoongemaakte tafels, dronken een kopje koffie en genoten van door ons meegenomen cake, terwijl ze toekeken hoe hun tuin weer netjes werd opgeknapt.

IMG_5271Een ander ploegje ontfermde zich over een aantal dames van wie de nagels mooi werden gelakt en de lippen gestift. Zelfs de krultang kwam er aan te pas. Telkens als de betreffende dame in de spiegel keek riep ze verbaasd “hè, hoe kom ik nou aan die krullen?”.
Voor weer een andere groep cliënten stond een wandeling op het programma. Sommigen werden in hun rolstoel geduwd, anderen liepen zelf.  Op de plaats van bestemming werd gedronken, gegeten en van het zonnetje te genoten. 

En dan was er nog het boodschappen/kookclubje. Een paar cliënten voor wie een bezoek aan een supermarkt een leuk maar zeldzaam uitje is, werd mee op expeditie genomen. Bij terugkomst werden van de ingekochte ingrediënten heerlijke abrikozenflapjes gemaakt.

IMG_5681Om een geslaagde middag af te sluiten hadden de medewerkers van Abrona een borrel georganiseerd. De groepsfoto kon nog net op tijd buiten worden gemaakt voordat een waar noodweer losbarstte. De nieuwe plantjes hebben het gelukkig overleefd, zo liet Abrona ons later weten. Terugkijkend op de middag en afgaand op de reacties kunnen we niet veel meer dan concluderen: ‘dit zouden we vaker moeten doen’.

FSW Doet! is een initiatief van de afdeling Communicatie & Marketing.
Recent Related Posts

Reacties zijn gesloten.