Op welke plaats eindigde jouw team in de pubquiz?

Een verslag van Sanne Mook.

Dinsdagmiddag 18 maart, om 14.45 uur druppelen de eerste kandidaten The Basket binnen….“Ja, we zijn vroeg, maar we willen graag een goede plek uitzoeken!” Al snel staat er buiten een rij van collega’s die zich komen aanmelden voor de quiz.

Zodra iedereen zich geïnstalleerd heeft en voorzien is van drinken, heet het in zilveren glitterjasjes geklede duo, Bram Orobio de Castro en Miranda Jansen, alle gasten welkom. Na een korte uitleg over de quiz, kan de pret beginnen.

Geschiedenis
Onder het genot van een drankje en een hapje luisteren de aanwezigen naar het verhaal van Henk van Rinsum over de geschiedenis van de faculteit, waarna zij zich storten op de eerste vragenronde en aansluitend de eerste fotovragenronde. De jury kijkt alle ingeleverde antwoordvellen na, terwijl Bram en Miranda alle antwoorden doornemen met de kandidaten.

Concurrentiestrijd
Na het verhaal van Trudy Wijnschenk over het Ambulatorium is het tijd voor een tussenstand. Verrassend genoeg staat een team van de faculteitsraad onderaan. De tussenstand wakkert de concurrentiestrijd aardig aan.

De vragenrondes gaan snel en de jury heeft het zwaar, er moet veel nagekeken worden in korte tijd. Af en toe moet de jury even lachen om grappige antwoorden. Zo schrijft een team bij alles wat ze niet weten: ‘Frits Sissing’, komen er prachtige termen voorbij voor de gevraagde afkortingen (POM=Profile of Mood en Pedagogiek Onderwijs Management) en brengt een vraag als ‘aan welke rector zitten wij regelmatig’ de kandidaten danig in verwarring.

Flitsronde
Voor de flitsronde worden alle deelnemers uitgenodigd te gaan staan. Bram en Miranda stellen vragen met twee antwoordmogelijkheden en de deelnemers moeten antwoorden door een papiertje de lucht in te houden met de groene of de rode kant naar voren. De winnares wordt getrakteerd op een heerlijke schaal macho nacho’s voor haar team ‘Nog lang geen 50!’.

Organogram
Susan te Pas is de laatste spreker. Zij vertelt over het onderwijs. Na de laatste fotovraag zet de jury de vaart erin om snel de eindstand te berekenen. Ondertussen mogen alle teams een organogram tekenen van de faculteit. In geval van gelijke stand, kan het organogram de doorslag geven. Er worden prachtige creaties ingeleverd. Daarna krijgen de kandidaten de laatste antwoorden te horen van Bram en Miranda.

De prijzen:

• Een doos ‘celebrations’ voor het team met de mooiste naam: ‘5 to the 0 say woot woot!’
  • De poedelprijs (een metalen bordje met ‘Shit happens’ erop en een doosje paracetamol tegen de kater) voor team ‘Nog lang geen 50!’
  • Een prachtige zilveren schaal gevuld met bitterballen voor de winnaars van de FSW50 pubquiz: ‘Team 50 Tinten FSW’: Papatya Altinkiran, Inge Bakker, Jesse van der Plas, Irene de Bruijne en Eveline Meeuwissen.

Tot slot een eervolle vermelding voor het team ‘50 Shades of Science’, omdat dit team naar het oordeel van de jury het origineelste organogram tekende.

Einduitslag en foto’s
Benieuwd op welke plek jouw team eindigede? Bekijk de einduitslag. En René Hendriks maakte foto’s tijdens de pubquiz.

De organisatie (Els van Kampen, Hanneke Olivier en Sanne Mook) kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.