Opening academisch jaar 2013-2014

taartjesNa de universitaire opening van het academisch jaar 2013-2014 op 2 september, is het op 3 september de beurt aan de faculteit Sociale Wetenschappen. Terwijl medewerkers zich tegoed doen aan een FSW50 lustrumgebakje in een (bijna) volledig gerenoveerd en gemoderniseerd Langeveldgebouw, blikt Werner Raub in zijn speech tevreden terug op zijn eerste jaar als decaan. Herhuisvesting, organisatorische veranderingen, grote onderwijsprojecten en subsidiehonoreringen. Het was een heel vol en ook een heel geslaagd jaar, is de conclusie.

Veel successen
Zo hebben de opleidingen en programma’s het goed gedaan volgens de onderwijsvisitatie. De NWO Zwaartekrachtaanvraag ‘Individual Development’ van Chantal Kemner is gehonoreerd, een subsidie van rond de 28 miljoen euro. Daarnaast ontving Tanja van der Lippe een ERC Advanced Grant, Irene Klugkist een Vidi, David Terburg een Veni en waren er ook veel andere successen bij programma’s als NWO Rubicon, NWO onderzoekstalent en nog meer NWO – en EU programma’s.

Vijftigste verjaardag
Voordat het academisch jaar officieel wordt geopend met een klap op de gong, blikt Raub even vooruit naar alle komende activiteiten en feestelijkheden ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de faculteit.  “U ziet de aankondiging van FSW50 groots aan de buitenkant van de gebouwen. En kijk ook even op de speciale website waar alles te vinden is over FSW50: symposia, conferenties en vele andere feestelijkheden van en voor collega’s en studenten.”